Sider Navigation Menu

Skippers barndom i lyslilla og rød hjemmestrik

En sommerdag i 1977 stod vi på Fulton og kiggede ind på godset Lerchenborg. Det ligger smukt ved Jammerland Bugt med udsigt ind mod Kalundborg. »Det må være skæbnens ironi, at mit fødehjem er aftegnet på et søkort«, sagde Skipper eftertænksomt, mens piben pegede på de statelige bygninger, hvor hans far, marineofficerer Georg Nielsen, var gået i dok som slotsbogholder efter flådens nedskæringer i mellemkrigsårene.
Derinde på Lerchenborg Slot stod Skippers vugge. Den – og familiens hjemmetrikkede dåbsgaver –  var i friske lyslilla farver, thi familien var overbevist om, at storken og skæbnen ville sørge for, at de mange trikotagevarer, der var frembragt hen over vinteren, blev rigtigt anvendt. Det skete også, men som drengen voksede til, passede det ham ikke at skille sig så farverigt ud fra andre småbørn på godset. Nogen vil påstå, at Skippers livslange lyst til at drille pædagoger har rødder i barndommens oplevelser i lyserødt og lilla. De tre større brødre er her fotograferet i matrostøj. Men skæbnen formede det så det alene var Skipper, der førte slægtens traditioner om et liv til søs videre.

Læs historien om Skipperlivets gener i bogen ”Skipper”.

2 Kommentarer

 1. Hej

  »Det må være skæbnens ironi, at mit fødehjem er aftegnet på et søkort«, sagde Skipper eftertænksomt, mens piben pegede på de statelige bygninger, hvor hans far, marineofficerer Georg Nielsen, var gået i dok som slotsbogholder efter flådens nedskæringer i mellemkrigsårene.
  Derinde på Lerchenborg Slot stod Skippers vugge.

  Imidlertid er Mogens Frohn Nielsen ifølge kirkebogen for Rigshospitalets Præsteembede er Mogens Carl Frohn Nielsen født 01.04 1935 på Rigshospitalet som søn af:
  Regnskabsfører Georg Vilhelm Nielsen, f. 19.10.1998 og
  hustru Gerda Anna Esther Frohn, f. 22.09.1900.
  Lerchenborg, Aarby.

  I kirkebogen er forældrenes adresser oplyst at være på Frederiksberg.

  Kan I oplyse, hvordan det hænger sammen, og hvad var Mogens Frohns tilknytning til Lerchenborg og Kalundborg?

  Med venlig hilsen
  Helge Krøyer
  Kalundborg

  • Hej Helge. Ser først nu din kommentar! Beklager. Har du læst min bog »Skipper«. Her beskriver jeg sammenhængen.
   Iøvrigt er jeg selv født på Eggertsvej i Svendborg – men også på Svendborg Sygehus 😉
   Med venlig hilsen
   Bjarne Bekker

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *