Sider Navigation Menu

Kongehusets store respekt for Skipper og Fulton

Det var engang sidst i 70’erne. Fulton lå ved nuværende Amaliehaven. I to dage havde alle gjort klar til den ultimative anerkendelse af Skippers arbejde: Royalt besøg. Dronning Margrethe og Prins Henrik ville gerne gæste Fulton og hilse på hvalpene – med alt hvad det betød for anerkendelse af Fultonprojektet, der stadig var i absolut og kronisk pengenød. Jeg glemmer aldrig den forfærdende skuffelse, der bredte sig blandt de unge elever, de få besætningsmedlemmer, Farmor og Skipper da der kom officielt aflysning fra hofmarskallatet. I sådanne situationer gives ingen forklaring. Kun nogle få ord til aflysning.

Men forklaringen kunne man formentlig samme dag læse i EkstraBladet. Et uhyrligt angreb på hele projektet og Skippers person i særdeleshed. Det var det første af mange følgende angreb fra pressens skraldespand på Rådhuspladsen. En kampagne, der eskalerede de følgende år og førte til Skippers selvmordsforsøg i 1985 og hans endegyldige afsked med sit livsværk 17. juli 1987. Da truede EkstraBladets journalister og fotografer med ”at få ram på familien, hvis vi ikke denne gang får ram på dig!”. Som det råbende blev kundgjort. To øjenvidner fra dengang bekræfter i bogen om Skipper minutiøst hvad der skete denne dag i København og dagen efter i Assens. Læs mere om det helt uhyrlige overfald på Skipper og hans elever under historien om Skippers ukendte søn. En fatal joke ved en reception på Hotel Kong Frederik i København.

Nogle år efter den royale aflysning modtog Skipper, Rigmor og eleven Kenneth en velfortjent oprejsning. Det skete da Skipper blev udnævnt til Årets Æreshåndværker i Haandværkerforeningen Kjøbenhavn. Ved et møde på Københavns Rådhus blev Skipper hyldet af flere hundrede gæster, blandt dem Mærsk Mckinney-Møller, Piet Hein samt Dronning Margrethe og Prinsgemalen. Her hilser Kenneth på majestæten. Læs hele den fantastiske historie i bibliografien om Skipper.

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *