Sider Navigation Menu

Ønsketænkning i Skipperjoke: Her er min hemmelige søn!

I den sidste tid inden sin død røbede Skipper mange tanker og ønsker til livet, der forsvandt. Han lagde ikke skjul på at han og Rigmor gerne havde set Glenn som deres egen søn. En næsten faderlig stolthed kom til udtryk når Skipper talte om Glenns karriere.

Skipper lagde ikke skjul på, at han og Rigmor gerne havde set Glenn som deres egen søn. En næsten faderlig stolthed kom til udtryk når Skipper talte om Glenns uddannelse og karriere.

GLENN GORMSEN står mellem Skipper og Bent Fabricius Bjerre på Hotel Kong Frederik i København. Han er på dannelsesrejse og skal med Skipper til foredrag, til reception, på besøg hos Mærsk og Mercandia, i Marineakademiet og i Tivoli. Undervejs har Skipper arrangeret en koncert, en overraskelse alene for Glenn. Kim Larsen og Bellami spiller i Tivolis Vise Vers Hus. Et par timer senere går turen til Restaurant Grøften. Det er dagen, hvor de nye jordbær kommer til Tivoli. Sammen med dem en hærskare af kendisser, der lufter deres ego i aviser, ugeblade og på TV.

Det var i Hotel Kong Frederiks nye atrium-gårdhave på Rådhuspladsen, det gik skævt. Her lavede Skipper en joke og sagde til Bent Fabricius Bjerre:
– Vil du hilse på Glenn? Han er min hemmelige, ukendte søn! Ordene blev uheldigvis hørt af journalister fra EkstraBladet, der ikke ønskede at høre fortsættelsen: At det var en Skipperskrøne. Glenn Gormsens far levede i bedste velgående.

Glenn kom til Fulton i Assens, da han var 13 år. Skippersønnen fra Jylland var ikke kriminel, men – som han selv siger – havde han ikke haft de bedste rollemodeller, men fandt dem gennem skibsreder Hans Knutz, Mogens Frohn og Piet Hein. Siden det voldsomme brud med FultonStiftelsen som følge af hændelserne i Tivoli og dagen efter i Assens,  har Glenn Gormsen skabt sig en imponerende karriere.

Skæbnens veje og måden hvorpå den knytter de rigtige bånd på de rigtige tidspunkter, er forunderlig. Da jeg i en meget kort tid til research på bogen om Skippers liv fandt frem til Glenn Gormsen, opstod et venskab, der har bundet tråde bagud til Skipper og via Skarø og New York til nutid og fremtid. Og en anden berømt dansk skipper, Kurt Carlsen fra Flying Enterprise.

Glenn Gormsen er i dag platformchef for Mærsk Drilling, men det kan du læse mere om i den kommende tid her på sitet. I bogen om Skipper er der et omfattende kapitel, hvor Glenn Gormsen på 12 sider dokumenterer de rystende begivenheder, der førte til Skippers, Glenns og med dem en masse andre unges brud med FultonStiftelsen og skolerne i Assens.

I en kommende portrætfilm om Skipper tegnes et helt andet billede af den store personlighed, end det samtidens boulevardaviser fik sat på tryk i firserne. Det skyldes ikke mindst Glenn Gormsen, der tager bladet fra munden og fortæller præcist hvad der skete den dag i Tivoli. Og dagen efter i Assens….

Glenn Gormsen kom til Fultonstiftelsen i 1985. I dag er han platformchef i Mærsk Drilling A/S.

2 Kommentarer

  1. jEG TRAF mOGENS FØRSTE PÅ Grønnedal. hAN VAR ET MEGET INSPIRENDE

  2. Det sagde han til mange,,,, har tit været ude med ham…

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *